dimecres, 16 de gener del 2008

Dissabte arrenca el Fòrum Social de Sabadell


Durant el darrer Fòrum Social Mundial (FSM), celebrat a Nairobi al gener de 2007, es va decidir que l’any 2008, enlloc d’organitzar una nova trobada mundial, es celebraria una jornada de mobilitzacions descentralitzades a tot el planeta, coincidint amb Fòrum Econòmic Mundial de Davos, (on es reuneixen els líders econòmics i polítics a nivell mundial). Les accions convocades arreu del món tindran el seu punt àlgid el Dia d’Acció Global, 26 de gener de 2008.

Als Països Catalans, més de 150 entitats i xarxes d’arreu del territori s’han adherit a la crida realitzada pel FSM i organitzaran el primer Fòrum Social Català (FSCat). Les activitats centralitzades del FSCat es celebraran a Barcelona el 25, 26 i 27 de gener. A més, des del 19 de gener es realitzaran activitats locals i descentralitzades a diferents punts del territori nacional.

El FSCat és un procés obert i participatiu amb més de cent activitats, 48 seminaris, fomentant així espais de trobada, debat i construcció d’alternatives conjuntes entre les diferents organitzacions i xarxes socials catalanes.

La vertebració territorial del FSCat és imprescindible. En aquest sentit, ja són existents el Fòrum Social de Mallorca, de Castelldefels, de València, de la Vall d’Uixó o el d´Osona. A Sabadell no podíem deixar escapar la oportunitat. És per això que durant la setmana de lluita descentralitzada impulsarem el Fòrum Social de Sabadell, emmarcat dins el FSCat.

Preparem una jornada pel proper dissabte 19 de gener. Al matí (a partir de les 11h) hi haurà una fira d’entitats i diverses activitats a la plaça Dr.Robert. Seguirem amb un dinar popular a la mateixa plaça, i a la tarda (a partir de les 18h al Casal Pere Quart), es celebrarà una presentació del FSCat, una ponència sobre la historia de l’associacionisme a Sabadell, un debat i posada en comú entorn dels eixos ja esmentats i, finalment, una extracció de les conclusions i una declaració de principis.

Així doncs animem a totes les entitats i a la gent a nivell individual a participar al FSCat-Sabadell així com a muntar una paradeta informativa i de difusió a la fira d’entitats,organitzar algun taller o activitat durant el matí i, sobretot, assistir als debats de la tarda.

És important que em pogueu fer difusió.

Fòrum Social de Sabadell