diumenge, 25 d’octubre del 2009

Els manifestants burlen els Mossos i refan la protesta per Casellas al carrer del Carme

Els manifestants que reclamen l'excarceració del pres anarquista Amadeu Casellas han burlat el dispositiu policial que ha estrangulat la protesta per traslladar la marxa al carrer del Carme i anar cap a les Rambles. Finalment, però, han creuat fins al carrer Portaferrissa, perseguit per agents antidisturbis dels Mossos d'Esquadra. Finalment ha estat en aquest carrer comercial, ple de gent al final d'una tarda de compres, que s'ha produït la càrrega policial que ha dispersat la protesta, segons indiquen els testimonis. Part dels manifestants han corregut cap a la Via Laietana, l'han travessat i s'han ficat pels carrers dels barris de la Ribera i de Sant Pere.

Aquesta segona fase de la protesta ha començat quan feia una estona que els manifestants feien voltes a la rambla del Raval sense poder travessar el cordó ferri muntat pels antiavalot, que ni tan sols deixaven passar els veïns. El mig miler de joves que protestaven contra l'empresonament de Casellas –en vaga de fam des de fa 100 dies– han anunciat que es rendien i han desconvocat la protesta.

Tanmateix, han fet córrer boca orella la consigna de retrobar-se al carrer del Carme, cosa que ha aconseguit una part dels participants. Un cop retrobats, s'han adreçat cap a les Rambles, un escenari considerat nefast per la policia per fer-hi manifestacions. En veure el moviment, els antiavalots s'han reorganitzat per controlar la nova manifestació, però els furgons han quedat aturats pel trànsit i els agents ha hagut de baixar i perseguir els manifestants a peu, corrent.