divendres, 11 de desembre de 2009

Les raons d'Aminetu Haidar

Continua la vaga de fam de l'activista saharaui Aminetu Haidar i el trist paper de còmplice del govern espanyol amb la dictadura del Marroc. Després d'un esperpèntic episodi on intenten enviar-la al Sahara sense que el govern marroquí l'accepti, ara s'anuncia la possibilitat de que un jutge ordeni l'alimentació forçosa. D'altra banda, la casa familiar d'Aminetu a l'Aaiun, on viuen els seus fills menors, està assetjada per la policia, la qual impedeix que la premsa internacional pugui establir contacte amb la família.

Tot plegat, fa la impressió de que el govern espanyol ha decidit fer-li la feina bruta al govern del Marroc, des del moment mateix en que va acceptar que la policia del Marroc fiqués Aminetu Haidar en un avió cap a les Canàries. Cal suposar que pesen més els interessos econòmics i polítics amb la dictadura de Mohamed VI; recordem que, entre altres coses, l'estat marroquí és un dels millors clients de la indústria bèlica espanyola, o que la Unió Europa ha signat un acord amb el Marroc sobre la pesca en aigües del Sahara Ocupat. També és important recordar la qüestió al voltant de la jurisdicció universal a l'Audiència Nacional. Quan es va eliminar aquesta jurisdicció molta gent pensava que es feia per no emprenyar el govern israelià, però ara va quedant clar que l'autèntic objectiu era no haver de jutjar l'estat marroquí per les seves violacions contínues de drets humans, tortures, desaparacions, etc.

Fa poc dies, el president del govern espanyol, Zapatero, tenia l'ocasió de presumir de demòcrata quan deia que no reconeixia les eleccions a Hondures. Ara, en canvi, fa la feina d'un policia al servei de la dictadura marroquina. Es pot seguir més a prop l'evolució del cas d'Aminetu a http://todosconaminetu.blogspot.com/, d'on hem tret el següent text on la pròpia Aminetu Haidar explica com va ser la seva expulsió del Sahara cap a les Canàries amb el consentiment del govern espanyol.

Accions de solidaritat a Sabadell:

· CONCENTRACIÓ DIJOUS 10/12/09

A la pça. Dr.Robert a les 20:45h.

· XERRADA DIMECRES 16/12/09: La violació dels DDHH al Sàhara ocupat.

Ponents: Sr.Toni Guirao i dona saharaui de la UNMS.

A les 19:30h. al casal Can Capablanca.